Een budget bruiloft organiseren: dit zijn de beste tips!

Aangeboden door: weddingspaces.com

Hebben jullie trouwplannen, maar hebben jullie niet het budget voor een grootse bruiloft? Of besteden jullie het geld liever aan iets anders moois? Dan kan het een goed idee zijn om na te denken over een budget bruiloft.

Een budget bruiloft is namelijk prima te realiseren en ook hiermee kun je echt een onvergetelijke dag tegemoet gaan. Hoe je goedkoop kunt gaan trouwen? Wij hebben wat handige tips voor je verzameld. Welke tips dit zijn? Dat lees je hier!

De gastenlijst beperkt houden

Als jij en je partner graag een budget bruiloft willen organiseren, dan is het aan te raden om de gastenlijst beperkt te houden. Het is namelijk nu eenmaal zo dat hoe meer gasten je uitnodigt, hoe duurder de bruiloft zal kosten. De kosten voor de bruiloft zijn zeer afhankelijk van het aantal gasten die worden uitgenodigd. Probeer het daarom klein te houden als jullie graag een budget bruiloft willen hebben. Nodig alleen de mensen uit die jullie er absoluut bij willen hebben op deze speciale dag.

Trouwlocaties dicht bij elkaar zoeken

Een belangrijk onderdeel van de planning voor de bruiloft, is het huren van de trouwlocatie. Of je nu op zoek bent naar trouwlocaties in Groningen, Amsterdam of op een andere toffe plek: voor een budget bruiloft is het aan te raden om op zoek te gaan naar trouwlocaties die dicht bij elkaar in de buurt liggen. Dit is belangrijk als jullie ervoor kiezen om de ceremonie en bijvoorbeeld het feest beide op een andere locatie laten plaatsvinden. Zorg er dan voor dat deze locaties dicht bij elkaar in de buurt liggen, zodat er geen dure trouwauto aan de pas hoeft te komen. Jullie kunnen hier dan fietsend of zelfs lopend naartoe gaan. Uiteraard is het ook een mogelijkheid om je eigen auto te gebruiken of die van de gasten.

Prioriteiten stellen

Als jullie ervoor kiezen om een budget bruiloft te organiseren, is het belangrijk dat jullie prioriteiten stellen. Wat vinden jullie echt belangrijk en wat minder? Zorg ervoor dat jullie dit helder op een rijtje hebben, zodat er geen misverstanden ontstaan. Door prioriteiten te stellen weten jullie goed waar wel voldoende geld aan kan worden besteed en aan wat minder. Hebben jullie bijvoorbeeld weinig met bedankjes achteraf, of met een bruidstaart? Laat dit dan achterwege en focus op de belangrijkste onderdelen van de bruiloft. Zo wordt het overzichtelijker en besparen jullie bovendien nog eens flink geld.

Goedkope trouwjurk of goedkoop trouwpak

Wat een grote kostenpost is op de bruiloft, zijn de trouwjurk en het trouwpak. Als jullie een budget bruiloft willen organiseren, is het daarom goed om hier zo veel mogelijk op te besparen. Denk eens na over een tweedehands trouwjurk of trouwpak. Dit bespaart aardig geld en kan daarnaast nog prachtig zijn om te dragen. Naast het besparen van geld, zijn jullie zo ook nog eens lekker duurzaam bezig.

Er zijn uiteraard nog meer dingen die je kunt doen om jullie bruiloft binnen budget te houden, dit zijn slechts wat handige tips die goed van pas kunnen komen. Zijn jullie nog maar net begonnen met de bruiloftsplanning? Een van de eerste dingen die wordt aangeraden om te doen, is het zoeken naar een toffe trouwlocatie. Hier inspiratie voor nodig? Neem dan zeker even een kijkje op www.weddingspaces.com