Kerstconcert Martini Jongenskoor Sneek en Koorschool Drenthe in de Magnuskerk in Bellingwolde

Terwijl Sinterklaas nog voet aan wal moet zetten in Nederland, staat het eerste kerstconcert al in de planning. Op zondag 19 december treedt het Martini Jongenskoor Sneek, samen met Koorschool Drenthe, op de de Magnuskerk in Bellingwolde, aanvang 16.00 uur.

Het kerstconcert van beide koren staat onder leiding van Gerard van Beieren, die opgroeide  in een muzikale familie, waarin koorzang en pianospel centraal stonden. Hij is naast dirigent van het Martini Jongenskoor Sneek ook dirigent van diverse andere koren.

Het koor wordt op het orgel begeleid door Arian van der Mark. Hij geeft onder meer leiding aan een muziekpraktijk voor orgel, zang en piano.

Lessons and Carols

Het koor zingt 'Lessons and Carols'. Dit is een bekend stuk uit de Engelse koortraditie. In dit stuk worden Bijbellezingen (lessons) afgewisseld met bekende kerstliederen (carols). Het gaat over de val van de mensheid, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus. Het verhaal wordt verteld in negen korte Bijbellezingen uit Genesis, de profeten en de evangeliën, afgewisseld met het zingen van traditionele kerstliederen. De jongens- en mannenstemmen geven bijzondere invulling aan de karakteristieke sfeer van Engelse koormuziek.

Kaart reserveren

De entree bedraagt 10 euro. In de pauze wordt er thee of koffie geschonken. Een kaart reserveren kan via hensen.ellen@hetnet.nl of 06-23741844