Steekwagens en karretjes: onmisbaar in een goed warehouse

Aangeboden door: vdsteenxxl.com

Voor bedrijven waar men in het bedrijfspand een groot warehouse heeft geldt dit warehouse vaak gelijk als een van de belangrijkste afdelingen van de hele organisatie. De prestaties die op deze afdeling worden geleverd hebben namelijk een behoorlijke invloed op de prestaties van het bedrijf als geheel.

Het is dan ook van het grootste belang dat als je als bedrijfsleider zijnde de eindverantwoordelijke bent over een warehouse, dat je ervoor zorgt dat je werknemers die daar werken de beste prestaties kunnen leveren. Hulpmiddelen in de vorm van de juiste producten en attributen zijn hierbij onontbeerlijk. Belangrijke producten worden hierbij gevormd door wagentjes waar je meerdere en/of zwaardere producten mee kunt verplaatsen van a naar b. Om een idee te krijgen van de verschillende wagentjes die er wat dit betreft bestaan kun je eens op een site als VDSTEENXXL.COM kijken en/of even lezen welke informatie we hieronder voor je in petto hebben.

Het nut van compacte steekwagens verklaard

Steekwagens zijn er zoals je misschien weet in diverse uitvoeringen en formaten. In een warehouse moet de waarde van een compact steekwagentje evenwel niet worden onderschat. Hierbij gaat het om een steekwagen die door één persoon tegelijkertijd kan worden bediend. Deze wagen is in staat een aantal kratten en dozen te dragen. Je hoeft hier dan dus alleen maar mee te dragen, waardoor je als gebruiker weinig energie hoeft te verbruiken om deze zware spullen te transporteren.

Waarom is een platformwagen erg handig?

Waar een steekwagen zoals hierboven beschreven doorgaans twee wielen heeft, daar heeft een platformwagen er meestal vier. Wel zijn er vanzelfsprekend meerdere soorten platformwagens te verkrijgen. Het meest efficiënt is misschien wel de wagen die over twee plateaus beschikt. Een platformwagen is net als een steekwagen erg handig spullen te vervoeren. Bij een platformwagen gaat het dan wel bij uitstek om relatief kleine en lichte spullen. Daarvan zou je er op deze wagen zeer veel kwijt kunnen, waardoor je minder vaak heen en weer hoeft te lopen.

Tip: koop er enkele reservewielen bij

Zoals je inmiddels weet zitten er onder zowel een platformwagen als een steekwagen wielen. Het is in de eerste plaats aan te raden te proberen deze wielen in goede staat te houden. Toch is het juist in een dynamisch warehouse goed denkbaar dat deze wielen op een gegeven moment slijtage vertonen. Dat is helaas wel zeer ongewenst, want versleten of te zachte wielen zorgen vaak voor een ‘mank’ of scheef rijdende wagen. Als je daar net achter komt terwijl je een zware lading op de wagen hebt liggen, dan is dat niet plezant. Raadzaam is dan ook altijd over een paar reservewielen te beschikken. Zo kan een versleten wiel direct vervangen worden door een nieuw exemplaar.