Zonnedaken beschikbaar voor inwoners Stadskanaal en Westerwolde (Bijeenkomsten voor inwoners op 14 en 16 december)

Energiecoöperatie Stuw (Stroom Uit Westerwolde) organiseert voor dinsdag 14 en donderdag 16 december informatiebijeenkomsten over de vier collectieve zonnedaken die in de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde in volle ontwikkeling zijn. Inwoners en instellingen uit deze gemeenten en die lid zijn van Stuw kunnen meedoen aan deze collectieve zonnedakprojecten.

Inwoners uit beide gemeenten die nog geen lid zijn van de energiecoöperatie, maar wel interesse hebben, kunnen via Stuw.nu eenvoudig lid worden. Door mee te doen profiteren bewoners, wordt er geïnvesteerd in duurzame stroom uit de eigen omgeving en wordt er meegeholpen aan een lokale duurzame leefomgeving. Deelnemers aan een van de vier zonnedakprojecten ontvangen tevens 4 procent rente.

“De gemeente ondersteunt dit initiatief van harte. We willen graag een duurzaam Westerwolde. Dit is een mooie kans voor onze inwoners om daaraan een bijdrage te leveren,” aldus wethouder Henk van der Goot van de gemeente Westerwolde.

De informatiebijeenkomst op dinsdag 14 december (van 18.30 tot 19.45 uur) is in Het Boschhuis in Ter Apel; die van donderdag 16 decmber (van 18.30 tot 19.45 uur) vindt plaats in zalencentrum De Brinkhof in Onstwedde. Stuw vertelt op beide bijeenkomsten over het waarom van collectieve zonnedaken, de opties, de kosten, de voorwaarden en de voordelen voor de deelnemers. Ook is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via Stuw.nu, op deze website is ook meer informatie te vinden. Een coronatoegangsbewijs is verplicht. Als de maatregelen het niet toelaten, worden de bijeenkomsten online gehouden. Inwoners die zich hebben aangemeld, ontvangen hierover op tijd bericht.