De eeuwige zorg

Aangeboden door: nn.nl

Ouders doen vaak alles voor hun kinderen. Ze zorgen er niet alleen voor dat er ‘s avonds eten op tafel staat, dat de kinderen een dak boven hun hoofd hebben en dat ze naar school gaan.

De meeste ouders zorgen nog voor hun kinderen wanneer ze het huis uit zijn en gaan studeren. Maar zelfs wanneer de studie is afgerond, de kinderen op zoek moeten gaan naar een baan, een starterswoning en allerlei verzekeringen moeten afsluiten, staan ouders nog steeds voor hun kinderen. Herkent u dit? Zorgt u terwijl uw eigen kinderen ook al kinderen opvoeden, nog steeds graag voor uw kinderen? Denk dan nu u zelf langzaam ouder wordt, erover na wie er voor uw kinderen zorgt wanneer u er zelf niet meer bent. Wellicht is een overlijdensrisicoverzekering daar wel de oplossing voor.

De verzekering in het kort

Wanneer u een overlijdensrisicoverzekering afsluit, zal er wanneer u overlijdt tijdens de verzekerde periode, maandelijks een vergoeding uitgekeerd worden aan uw nabestaanden. Zelf zal u tijdens de verzekerde periode iedere maand een rekening betalen vanaf maar een paar euro. De rekening is echter afhankelijk van het bedrag dat u wilt dat uw kinderen ontvangen na uw overlijden. Ook is de rekening afhankelijk van de lengte van de periode waarin u uzelf verzekert. Wanneer u uzelf voor een langere tijd wil verzekeren, wordt de maandelijkse rekening voor u lager, maar het totale bedrag dat u betaalt dat u aan de verzekeringsmaatschappij betaalt hoger.

Waar u over na moet denken

Natuurlijk is het ook nog een opdracht om het bedrag te bepalen dat uw kinderen zullen ontvangen na uw overlijden. Zijn uw kinderen deels financieel afhankelijk van u? Kunnen zij bijvoorbeeld wel hun hypotheek betalen, of de behuizing of studiekosten van hun eigen kinderen? Daarnaast moet u ook bekijken welk deel van uw pensioen u zelf maandelijks kunt missen. Als u al deze dingen heeft uitgezocht, zal de verzekeringsmaatschappij vaak zelf een maandelijkse premie voor u voorstellen. Met de overlijdensrisicoverzekering zal u zeker zijn dat uw kinderen ook nog de zorg krijgen die ze verdienen, wanneer u die zelf niet meer kan bieden.