Ruiter Marten Luiten en wielrenster Jolein Boom genomineerd voor sportprijs

De genomineerden voor het Sportgala Groningen 2021 zijn bekend. De Winschoten ruiter Marten Luiten dingt mee naar de titel Sporttalent van het jaar. Wielrenster Jolein Boom uit Finsterwolde is genomineerd in de categorie Aangepaste sport. Stemmen kan vanaf 3 januari.

Luiten pakte dit jaar op het EK in Oliva drie gouden medailles met Fynona, zowel met het Young Riders team als twee keer individueel. Boom werd officieus wereldkampioen veldrijden in Engeland.

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen zit een fysiek gala er dit jaar niet in, maar vindt het evenement eind januari 2022 in een online variant plaats. Het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sport(ers) van de provincie Groningen blijft hierbij centraal staan.

De genomineerden zijn:
Sporter: Melvin Twellaar (roeien), Jorden van Foreest (schaken) en Ymkje Clevering (roeien)

Sportploeg: Groningen Atletiek (vrouwen), FC Groningen (voetbal) en Amysoft Lycurgus (volleybal)

Aangepaste sport: Salima Rozema (atletiek), Jop van der Laan (rolstoel rugby) en Jolein Boom (wielrennen)

Sporttalent: Britt Weerman (atletiek), Marten Luiten (hippische sport),  Daniel Moragues (skateboarden), Jolien Knollema (volleybal) en Sofie Dokter (atletiek).

Er kan gestemd worden tot en met 18 januari via de digitale stembus op de nieuwe website www.sportgalagroningen.nl die op 3 januari online
gaat. Deze stemmen wegen mee in het bepalen van de winnaars. In de categorie Sporttalent wordt de winnaar gekozen door de Sportprijscommissie; dit betreft geen publieke verkiezing.

Voor de Sportprijs Groningen kunnen inwoners vanaf 3 januari kandidaten voordragen via www.sportgalagroningen.nl. Ook is hier meer informatie over de richtlijnen te vinden. Sportgala Groningen is te volgen op Twitter via @SportgalaGro.