De rolstoelbus voor Valentijn uit Ter Apelkanaal staat voor de deur. Moeder Lilian: 'Het voelt zo onwerkelijk, het is een droom die uitkomt. We hebben al een ritje gemaakt en Valentijn heeft genoten'

Het is gelukt. Dankzij vele (anonieme) donaties en een bijdrage van de gemeente Westerwolde heeft Lilian Mulder uit Ter Apelkanaal een rolstoelbus kunnen aanschaffen.

Valentijn, het vijfjarige zoontje van Lilian, heeft het zeldzame HNRNPU-syndroom en lijdt aan epilepsie. Hij kan niet zelf kauwen, lopen of praten.

Om mobiel te blijven met haar beide kinderen is ze een enkele maanden geleden een crowdfundactie begonnen om een aangepaste rolstoelbus kopen. Kosten: 37.500 euro.

„De actie ‘Help Valentijn aan een rolstoelbus’ is breed omarmd”, vertelt Lilian die 24 uur per dag voor Valentijn zorgt. „Zoveel mensen hebben geld gedoneerd voor Valentijn. Ik heb er geen woorden voor. En maandagmiddag is de bus afgeleverd. Het voelt zo onwerkelijk, het is een droom die uitkomt. We hebben al een ritje gemaakt en Valentijn heeft genoten. Dit gun je elk kind dat in een rolstoel zit. Een rolstoelbus is nodig om het dagelijkse leven door te laten gaan. Van een ziekenhuisbezoek tot een dagje uit.”