Ondernemers kunnen met vragen terecht bij GroBusiness

Vlak voor de kerstvakantie gingen we opnieuw met z’n allen in lockdown. Zo’n lockdown zorgt ook bij ondernemers voor veel vragen. Hoe moet het verder met mijn bedrijf? Wat zijn mijn mogelijkheden en hoe kan ik financiële hulp krijgen?

Met deze en andere vragen kunnen ondernemers terecht bij het loket van GroBusiness. Een team van specialisten uit het mkb staat daar klaar om ondernemers gratis verder te helpen.

Bedrijfsloket

GroBusiness bestaat sinds april dit jaar. In Friesland en Drenthe bestonden al vergelijkbare bedrijfsloketten. “Ondernemers komen bij ons met vragen over groei en professionalisering van hun bedrijf“, vertelt programma-manager Kees Tuin. “Maar ook zijn er vragen over digitalisering, innovatie, duurzaamheid en een strategie om klanten te benaderen."

Corona

"Op het gebied van corona gaan de vragen vooral over steunmaatregelen als de omzet wegvalt. Wij wijzen op subsidiemogelijkheden en verwijzen hen door naar de uitvoeringsorganisaties van deze subsidies, zoals de RVO en het SNN, maar ook naar bijvoorbeeld de NOM, banken en andere financiële dienstverleners. We beoordelen zelf geen subsidieaanvragen maar adviseren ondernemers over welke regelingen het beste bij hen passen.”

Een stap verder helpen

Bij GroBusiness werken zes mensen, die zelf allemaal een ondernemersachtergrond hebben. “We hebben samen een groot en breed netwerk en spreken de taal van de ondernemers”, zegt Kees Tuin. “Zo proberen we hen een stap verder te helpen. Ik denk dat ondernemers in Groningen elkaar nog te weinig weten te vinden. Daar kunnen wij bij helpen. Als ondernemers investeren en groeien, zorgt dat voor een sterker economisch klimaat en dat is belangrijk voor alle Groningers.”

Meer informatie

Ondernemers met vragen kunnen vrijblijvend contact opnemen via 085-4010231 of mailen met info@grobusiness.nl. Meer informatie is te vinden op www.grobusiness.nl.

Voor meer informatie, ga naar www.provinciegroningen.nl.

Alle bekendmakingen zijn ook te lezen via: www.officielebekendmakingen.nl.