Pekela gaat met inwoners in gesprek (Meedenken over de toekomst van de gemeente)

De gemeente Pekela vraagt haar inwoners mee te denken over de toekomst van Pekela. Gehoopt wordt om in de loop van dit jaar de visie voor de toekomst te kunnen presenteren.

Burgemeester Jaap Kuin: ‘’Nu is het tijd om met inwoners in gesprek te gaan. Wij willen met de inwoners bepalen waar Pekela staat en waar we samen naartoe willen gaan in de toekomst. Ik hoop dat alle Pekelders ons hierbij helpen."

Pekela zoekt meedenkers en gouden ideeën
Op de website www.pekelsgoud.nl staan vragen over de onderwerpen veiligheid, onderwijs, wonen, gezondheid en werk en inkomen en kunnen inwoners zich aanmelden voor een inwonerspanel of een ‘Pekels Goud idee' insturen. Daarnaast ontvangen alle huishoudens de vragen in de loop van januari via de post en komt er een vragenlijst in het Streekblad die kan worden ingeleverd.

Pekels Goud een nieuw leven in geblazen
Pekels Goud is een initiatief van de gemeente Pekela uit 2015. De gemeente Pekela heeft destijds de  behoefte gevoeld om een eerlijk en breed verhaal over Pekela te vertellen, nadat Pekela meerdere keren negatief in het nieuws is gekomen. Er werden 21 korte filmpjes gemaakt die samengevoegd zijn in de eindfilm.

Kuin: ‘’Het Pekels Goud van toen straalt nu nog steeds uit waar we trots op zijn. Om Pekels Goud een nieuw leven in te blazen hebben wij er voor gekozen om het online platform deze naam te geven. Uiteindelijk draait het hier ook om samen verder te werken aan een Pekela waar we trots op zijn. Alle afleveringen van de filmserie ‘Pekels Goud’ mogen uiteraard niet ontbreken op de website.’’