Schooltuin Oldambt, Beweegpark Oostwold, Groene dorpen Wedde en Spelweek Boven Pekela dingen mee naar prijzen Kern met Pit

Al meer dan 40 jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Tijdens de Kern met Pit Dag op 22 januari worden de favorieten van elke provincie gekroond tot trofeewinnaar. In deze regio dingen Schooltuin Oldambt, Beweegpark Oostwold, Groene dorpen Wedde en Spelweek Boven Pekela mee naar de Gouden Pit van 3.000 euro.

Bijna 100 deelnemers van Kern met Pit 2021 hebben, zelfs tijdens dit wederom vreemde coronajaar, hard gewerkt om hun droom te realiseren. Stemmen kan tot 17 januari via www.kernmetpit.nl. De internetstemmen en de beoordeling van een vakjury bepalen beide voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt. De winnaar ontvangt 1500 euro.

De trofeewinnaars gaan tevens door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het 'We doen het Samen! Festival' op 25 juni . Daar maken zij kans op de Gouden Pit van 3.000 euro.

Oldambt, Pekela en Westerwolde

In de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde dingen vier projecten mee naar de prijzen: Schooltuin Oldambt, Spelweek Boven Pekela, Groene dorpen Wedde en Multifunctioneel Beweegpark Oostwold.

Over Kern met Pit
Sinds de start van Kern met Pit, ruim 40 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost.