Kleurrijke exposities in de bibliotheek van Ter Apel

De bibliotheek van Ter Apel vormt het decor voor twee nieuwe exposities: kleurtekeningen van Koos Jansen en schilderijen van Rolien Schrik.

Sinds 2018 geeft Koos Jansen kleur aan tekeningen. Zonder plan kleurt hij contouren in van oude meesters, jonge/moderne kunst, droombeelden, bloemen en dieren. Hij start met een tekening op een leeg blad en tekent alles wat hem aanspreekt. Tijdens zijn herstel van een medisch ongemak kreeg hij in het revalidatieproces veel vrije tijd en zijn 'creatieve mindset' werd ontwikkeld. Al werkende ontstaat er bij Janseneen kleurenbeeld. Hij zoekt de uitdaging om iets eigenzinnigs te de maken en jong en oud te inspireren.

Creatief bezig

Rolien Schrik is haar hele leven al creatief bezig. Schilderen doet ze voornamelijk met acrylverf, zowel op doek als op hout. Ook maakt ze gebruik van pasta's voor het verkrijgen van 3D-effecten. Ze schildert natuurlandschappen, bloemen en dieren, maar ook portretten en abstract werk. Een van haar specialiteiten is het schilderen op basis van een foto. Deze afwisseling is voor Schrik juist wat het schilderen zo uitdagend maakt.

Nieuwsgierig? Tot en met maart zijn beide exposities te zien in de bibliotheek.