Lyliane van Wijnbergen uit Oudeschans bakt taarten met kinderen in RTL4-programma Bakken op de boerderij

Lyliane van Wijnbergen uit Oudeschans presenteert dit seizoen het programma 'Bakken op de boerderij' bij RTL4. 'Bakken op de boerderij', een achtdelige serie, heeft een informatief karakter; iedere week komen diverse boerenbedrijven in beeld.

In het programma bakt Van Wijnbergen, die samen met haar man Arjan een gemengd bedrijf runt in Oudeschans, met twee kinderen een taart van het product dat onderzocht wordt bij de boer. Daarnaast komt het boerenleven aan bod en wordt verteld waar het voedsel vandaan komt.

Het boerenleven is Van Wijnbergen niet vreemd. Op mijn twaalfde verhuisde ze namelijk naar Texas, waar haar ouders een boerenbedrijf op ging zetten. Ze ging zelf, na haar middelbare schooltijd, psychologie studeren. Eenmaal terug in Nederland, in 2009, meldde ze zich aan voor de NHL in Leeuwarden, nu NHL Stenden Hogeschool.

"Omdat ik in Amerika al een aantal vaardigheden voor het leraarschap had gedaan, didactiek bijvoorbeeld, werd mij de mogelijkheid geboden om middels een eenjarige opleiding docent Engels op het voortgezet onderwijs te worden. Vervolgens heb ik acht jaar lesgegeven aan het H. N. Werkman College, het huidige H.N. Werkman Stadslyceum."

Het lesgeven ging prima

Het lesgeven ging prima, maar toch besloot Lyliane het lesgeven vaarwel te zeggen. Met name de administratieve rompslomp begon haar tegen te staan. Ze besloot een andere weg in te slaan en haar eigen bedrijfje, Lily Cakes (www.lilycakes.nl), te beginnen. Haar bedrijfje is gevestig boven de stallen (de voormalige strozolder), waar ze haar 'cursisten' niet alleen leert de lekkerste cupcakes en taarten te bakken, maar ook bewust maakt waar het voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. 

 

Zondag 16 januari

De eerste aflevering van 'Bakken op de boerderij' op RTL4 is zondag 16 januari van 16.00 tot 16.30 uur. Het wordt iedere zaterdag (15.30 uur) herhaald.