Hessels Zeefbanden, Slagerij Hofman en Meinardi in de race voor Ondernemersprijs Oost-Groningen

Hessels Zeefbanden uit Heiligerlee, Slagerij Hofman uit Winschoten en Meinardi, eveneens uit Winschoten zijn in de race voor de Ondernemersprijs Oost-Groningen. Op 3 maart wordt bekend wie van deze drie finalisten het bronzen kunstwerk 'De Gouden Toekomst' wint.

In totaal werden er 29 bedrijven genomineerd, waarvan de jury de drie finalisten heeft uitgekozen. De ondernemers hebben zich onderscheidend gemanifesteerd in hun waarde voor Oost-Groningen, maatschappelijk belang, innovatie en sociale betrokkenheid

De jury van de Ondernemersprijs Oost-Groningen, bestaande uit voorzitter karel Groen (directeur EDR), wethouder Erich Wünker, René Luinstra (voorzitter Ondernemerskring Oost-Groningen),  Annemarie Hannink (lid College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen) en Joyce Walstra (voorzitter MKB Noord) heeft de drie finalisten bekend gemaakt.

De finalisten maken kans op de prijs voor de meest gewaardeerde ondernemer in de regio. De ondernemers die zich onderscheidend manifesteerden in hun waarde voor Oost-Groningen, maatschappelijk belang, innovatie en sociale betrokkenheid, zijn: Hessels Zeefbanden (Heiligerlee), Slagerij Hofman (Winschoten) en Meinardi (Winschoten).

Stimuleren van regionale bedrijvigheid

Ondernemersprijs Oost-Groningen is een initiatief van Ondernemerskring Oost-Groningen en de gemeente Oldambt. Het doel van de tweejaarlijkse prijs is het stimuleren van de regionale bedrijvigheid. Bedrijven die gevestigd zijn in de gemeente Oldambt en leden van de Ondernemerskring Oost-Groningen, konden zich (laten) nomineren voor de Ondernemersprijs Oost-Groningen.

Voorzitter Karel Groen kijkt uit naar de finale: “De afgelopen twee jaar waren niet eenvoudig voor ondernemers. Ik ben daarom verheugd dat er dit jaar weer een ondernemersavond georganiseerd wordt, waarbij iedereen elkaar hopelijk weer fysiek kan ontmoeten. We gaan er een gezellige avond van maken.”