Boosterprik halen tegen het coronavirus is vanaf dinsdag zonder afspraak mogelijk in Appingedam en vanaf woensdag ook in Scheemda

Het wordt deze week op twee vaccinatielocaties van de GGD Groningen mogelijk om een boosterprik te halen zonder afspraak. Vanaf dinsdag is dat het geval in Appingedam en vanaf woensdag in Scheemda.

Op deze twee vaccinatielocaties zijn er volgens de GGD voldoende mogelijkheden om een prik zonder afspraak te halen. Dit komt omdat er relatief weinig afspraken zijn ingepland voor deze locaties. In Appingedam en Scheemda kan men zonder afspraak terecht voor een boostervaccinatie, maar ook voor een eerste, tweede of derde vaccinatie tegen corona.

Mensen die zonder afspraak naar de vaccinatielocatie komen nemen een ID-bewijs en een mondkapje mee. De gezondheidsverklaring vult men op de locatie in.

Op de vaccinatielocaties in Groningen (Osloweg en HanzePlaza/Protonstraat), Veendam en Zuidhorn kan men terecht voor een boosterprik op afspraak. Hier is vrije inloop (nog) niet mogelijk voor de boosterprik, omdat er al veel afspraken staan. Op deze locaties kan men wel zonder afspraak terecht voor de eerste, tweede en derde (voor mensen met een ernstige afweerstoornis) prik.