Huizenprijzen in Westerwolde stijgen fors (Ook Oldambt en Pekela ver boven landelijk gemiddelde)

Het afgelopen jaar werd de Nederlandse woningmarkt gekenmerkt door prijsstijgingen. Gemiddeld stegen de woningprijzen in Nederland met 19,75 procent. De provincie Groningen zit ver boven het landelijk gemiddelde. In (Zuid)oost-Groningen springt Westerwolde er uit (24,36 procent), maar ook de huizen in Pekela (23,72 procent) en Oldambt (24,13 procent) zijn fors duurder geworden.

De prijzen stegen het afgelopen jaar het hardst in Lelystad en Zeewolde, en minder hard in de Randstad. Samen met de regio Amsterdam en de omliggende gemeenten behoren deze tot de minst stijgende gemeenten; de woningprijzen stegen er circa 14 tot 15 procent. Dit blijkt uit de Ortec Finance Jaaralert woningmarkt januari 2022.

Prijsontwikkeling per provincie

Op provinciaal niveau zien we het afgelopen jaar ook flinke verschillen in de prijsontwikkeling. Met bijna 25% prijsstijging is de provincie Flevoland de koploper terwijl de provincie Limburg de kleinste prijsstijging noteert met 16%. Opvallend is dat de provincies Groningen, Gelderland, Friesland en Drenthe de top vijf van grootste stijgingen op provinciaal niveau completeren. De eerste Randstedelijke provincie, Utrecht, staat op plaats zes met 20 procent stijging.

Het aantal verkochte woningen bedroeg het afgelopen jaar ruim 290.000 stuks. Ten opzichte van een jaar eerder een toename van 1 procent.

Het volledige rapport

Bekijk en lees het volledige rapport met interactieve kaarten op de Maandalert Woningmarkt website via deze site: innovation.ortecfinance.com/Maandalert-Woningmarkt.