Hapje eten of een drankje doen in Winschoten kan op zaterdag (Gemeente Oldambt gaat niet handhaven)

Wie zaterdag uit eten wil in Winschoten en omgeving doet er verstandig aan de telefoon te pakken en te reserveren. Ook gaan de kroegen open. Toch maar niet doen om geen boete te krijgen? Wees gerust; de gemeente Oldambt heeft aangekondigd niet te gaan handhaven.

Hoewel het definitieve besluit nog niet is gevallen, valt te verwachten dat premier Mark Rutte en de kersverse minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ernst Kuipers, tijdens de persconferentie van vanavond zullen aankondigen dat cafés, restaurants, de cultuursector en de evenementenbranche nog een paar weken langer de deuren moeten sluiten.

Dit ondanks het feit dat als gevolg van de in Nederland steeds dominanter wordende omikronvariant de ziekenhuizen leeglopen en bijvoorbeeld de horeca in omliggende landen wel open is.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt laat weten dat de 'actie' op zaterdag voorlopig eenmalig is. "Mocht Rutte geen versoepelingen aankondigen dan begrijo ik de behoefte aan actie", laat ze weten. "Er wordt wat mij betreft dan niet gehandhaafd op open zijn. Ik vind het wel van belang dat ondernemers tijdens de actie juist aantonen dat het coronaproof kan."

Van de ondernemers wordt wel verwacht dat ze letten op de veiligheid van de gasten en het personeel.