Oldenburger|Fritom en De Zijlen samen in beweging (Zorgorganisatie kan nu virtuele fietstochten maken)

Oldenburger|Fritom Logistic Solutions en De Zijlen hebben elkaar gevonden in het streven naar een inclusieve samenleving. 'Een samenleving waarin iedereen mee kan doen en iedereen erbij hoort', zo wordt gesteld.

Eind vorig jaar kwam Rene Dale (CEO Oldenburger|Fritom) in gesprek met Bas Scholte-Aalbes (PR-medewerker De Zijlen) over Fietslabyrint: een beeldscherm dat voor een home- of bewegingstrainer geplaatst wordt om virtuele fietstochten te maken. Het interactieve systeem bevat meer dan 600 routes door steden en natuur en geeft echt omgevingsgeluid.

Bas lichtte toe dat Fietslabyrint hierdoor zeer geschikt is voor hun cliënten met dementie. Zo kunnen zij bewegen in een voor hun vertrouwde omgeving. Hij vroeg vervolgens of Oldenburger|Fritom wilde meedenken over de aanschaf van een Fietslabyrint. Daarop heeft Oldenburger|Fritom besloten deze voor De Zijlen aan te schaffen.

Wie maakt de meeste kilometers in 2022?

Donderdag werd het complete systeem geleverd en meteen in gebruik genomen. De Zijlen laat Fietslabyrint tussen al haar vestigingen rouleren om iedereen deze virtuele fietsbeleving te bieden. Ook de medewerkers van Oldenburger|Fritom kunnen van de fiets gebruik maken om de nodige kilometers te fietsen. De eerste challenge is namelijk al bepaald: Wie maakt de meeste kilometers in 2022?

De Zijlen is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. In de provincie Groningen biedt De Zijlen wonen, logeren, kinderdagopvang, ambulante begeleiding, gezinsondersteuning, maar ook werk en dagbesteding. Oldenburger|Fritom is een allround logistiek partner en biedt innovatieve en duurzame oplossingen op het gebied van logistiek.