NS legt treinverkeer stil vanwege zuidwesterstorm

Noord-Nederland - NEDERLAND - De NS heeft het treinverkeer in het hele land stil gelegd vanwege de zuidwesterstorm die donderdag over Nederland raast.

Dat heeft ook gevolgen voor Noord-Nederland, hoewel het hier minder hard waait dan elders. Mensen die al in de trein zitten, kunnen niet verder. Treinen stoppen bij het eerste station dat ze bereiken.

Orkaankracht

Volgens de NS zorgt de storm, die in het zuidwesten van het land bijna orkaankracht heeft voor veel storingen en schade aan het spoor en bovenleidingen. Er komen bomen en andere voorwerpen op het spoor en op treinen terecht. ,,Ook op verschillende stations hebben we te maken met stormschade. Dit kan zeer gevaarlijke situaties opleveren voor reizigers en medewerkers.'' Spoorbeheerder ProRail en NS laten weten dat ze met behulp van weerbureaus de weersituatie nauwlettend in de gaten houden. Reizigers moeten er rekening mee houden dat door het grote aantal storingen herstel ook na de storm even kan duren en dat er beperkingen in het treinverkeer zijn. NS adviseert reizigers de berichtgeving goed in de gaten te houden. De treinen van Arriva in Groningen en Friesland rijden nog wel.