't Joar oet met museum De Oude Wolden

Bellingwolde - Museum De Oude Wolden (MOW) in Bellingwolde zet op zondag 16 december de deuren vanaf 13.00 uur open voor een gratis toegankelijk winterwelkom: 't Joar oet. De middag is bedoeld voor mensen in de eigen en verdere omgeving, om gewoon eens een kijkje te nemen in het museum.

Tijdens ’t Joar oet kunnen bezoekers luisteren naar livemuziek en genieten van verwarmende drankjes en winterse lekkernijen. Ook is de lopende tentoonstelling 'Fotografen van de vooruitgang' te bekijken. Wie dat wil kan om 14.00 en 15.30 uur aansluiten bij een rondleiding en kinderen kunnen een speciale kinderroute volgen. Met een knipoog naar de serieuze fotografie kan men een op een bijzondere plek in het museum een grappige foto laten maken. Neem ook even een kijkje bij het magische museumhuisje ‘Weltevree’, in het bos achter het MOW.
 
Kunstenaarsvereniging De Ploeg

Kunstenaarsvereniging De Ploeg houdt die zelfde middag haar jaarlijkse Wintersalon en presenteert de Ploegjubileummap, met nieuwe prenten, speciaal gemaakt ter gelegenheid van hun jubileumjaar. Van 14.30 tot 16.30 uur kunnen de aanwezigen bij deze kunstenaars aanschuiven om model te tekenen.
 
Het museum is op 16 december geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig.