Zestien nieuwe namen bekend voor Grasnapolsky 2019

Scheemda - De organisatie van Grasnapolsky heeft zestien nieuwe namen bekend gemaakt voor de zesde editie van het winterfestival, dat dit jaar voor het eerst in fabriek De Toekomst te Scheemda (Groningen) plaatsvindt.

Op 8, 9 en 10 februari 2019 zullen RIMON, dj flugvél og geimskip (IS), TheColorGrey (BE), BeraadGeslagen (BE), Jay-Way, Personal Trainer, TAPE TOY, BlackboxRed, Jaguar Jaguar (BE), Winterdagen, Lena Hessels, Laplander, Real Farmer en City Park hun opwachting maken in de voormalig strokartonfabriek. Daarnaast krijgen het Groningse OOST en LOFT ieder een nacht een zaal toebedeeld om een onvergetelijk programma neer te zetten.

RIMON speelde al voor de release van haar debuut-EP BBYGIRL FOCU$ shows in Parijs en Londen, en werd geprogrammeerd op een Pitchfork Avant-Garde avond. Haar mellow R&B-jams werken even helend als bezwerend en dat terwijl ze nog maar net de twintig aantikt. De IJslandse electro-avonturier dj. flugvél og geimskip neemt het Grasnapolsky publiek mee op een audiovisuele trip door de ruimte, en TheColorGrey combineert een jazzy hip-hopsound met frisse, stadse beats à la Kaytranada en een zang/raptechniek die doet denken aan Craig David en Oddisee.

Winterdagen

Verder keert Winterdagen terug naar Grasnapolsky, wiens debuutalbum vol neo-klassieke composities in 2019 gepresenteerd wordt. Ook telt deze nieuwe collectie namen weer wat Gronings’ trots in de vorm van Real Farmer en krijgen de bezoekers oprechte hiphop voorgeschoteld door Jay-Way, één van de opvallende namen van de afgelopen Popronde.

Eerder werden The Japanese House (UK), Ray Fuego, Lucky Fonz III, Donny Benét (AU), Snapped Ankles (UK), Blu Samu (BE), Karel, Ploegendienst, Charlotte Adigéry (BE), Marcellis & Darieaux, SONS, Meindert Talma, Niels Broos, Sofie Winterson, Lewsberg, YĪN YĪN, Amy Root, ohslo, Donna Blue, Pig Frenzy, Price, Abdomen en Levi Noah aangekondigd.

Nachtprogramma
Net als voorgaande jaren is er ook tijdens de late uren nog voldoende te beleven op Grasnapolsky. Het programma in de fabriek gaat tot 03.00 uur door en de eerste twee hosts die voor een gedenkwaardig feest binnen de fabrieksmuren zullen zorgen zijn bekend. Zo komt OOST, het Groningse walhalla voor de house- en techno-liefhebber, voor een avond naar Scheemda. Ook wordt het festival door LOFT, de tweewekelijkse clubavond in Vera, getrakteerd op een avond vol dansbare tunes van over de hele wereld.

Grasnapolsky
Festival Grasnapolsky ontstond in 2010 in Utrecht, vanuit het idee in de winter een festival in een hotel te organiseren. Het ontwikkelde zich in de jaren erna als een volwaardig ontdekfestival: op een unieke locatie midden in de natuur biedt Grasnapolsky haar publiek de kans om veel te ontdekken rondom locatie, natuur, geschiedenis, architectuur, kunst en muziek.

Dit jaar vindt het festival voor het eerst plaats in fabriek De Toekomst in Scheemda, waar ruimte is om tot diep in de nacht door te gaan. Net als tijdens de jaren op Radio Kootwijk overnachten de bezoekers op bungalowparken in de buurt van het festivalterrein.