PrengerHoekman Fysiotherapie uit Winschoten komt met beste Wmo-idee

Winschoten - Enige tijd geleden vroeg gemeente Oldambt aan haar inwoners, organisaties, verenigingen en/of stichtingen om innovatieve Wmo-ideeën aan te leveren. PrengerHoekman Fysiotherapie uit Winschoten kwam met beste Wmo-idee.

Een belangrijke schakel in het ondersteunen van ouderen zijn de mantelzorgers. PrengerHoekman Fysiotherapie leverde een projectplan in dat gericht is op mantelzorgers. Zij gaan in 2019 een serie workshops voor mantelzorgers organiseren. Ze ontvangen hiervoor een financiële bijdrage van de gemeente.  

Tips en adviezen

In de workshops wordt aandacht besteed aan tips en adviezen voor mantelzorg en zelfzorg thuis. “Van mantelzorgers wordt in het algemeen veel gevraagd. Ze doen zowel geestelijk als lichamelijk zwaar werk. De workshops hebben als doel om de fysieke druk op de mantelzorgers te verkleinen en lichamelijke klachten te voorkomen. In de workshops willen wij de mantelzorger leren hoe hij zo min mogelijk zijn lichaam belast bij het verzorgen van de zorgvrager, zodat hij de verzorging beter en op een prettigere manier kan geven”, vertelt Hiltje Kamminga, manager Fysiotherapeut bij PrengerHoekman.

Eerste workshop op 24 januari 2019

In 2019 staan meerdere workshops op de planning. Theorie en praktisch oefenen staan centraal in de workshops. Op donderdag 24 januari 2019 van 13.00 tot 16.00 staat de eerste workshop gepland. In de workshop wordt aandacht besteed aan het verlagen van de lichamelijke belasting door het aanleren van betere technieken en het laten zien hoe je de zorgvrager zelf de regie kunt laten houden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het gebruik van hulpmiddelen.

Aanmelden

Aanmelden kan via info@prengerhoekman.nl of 0597-413236. Kosten voor het deelnemen aan de workshop zijn vijf euro per persoon.