Body in Balans-trajecten van start in Winschoten

Winschoten - De Body in Balans-trajecten, zesweekse trajecten op het gebied van voeding, afvallen en beweging, gaan op 14 en 16 januari van start in Winschoten.

1BALANCE en Run Free Groningen hebben hiervoor, samen met de Provincie Groningen, de krachten gebundeld.

Hiermee richten ze zich op twee doelgroepen: mensen vanaf zestig jaar en moeders. Deelnemers ontvangen praktische tips om af te vallen en hun gezondheid te verbeteren én gaan gezamenlijk bewegen.

Positief effect

“Gezonde voeding heeft een positief effect op onze fysieke en mentale gezondheid”, aldus gewichtsconsulent Lorraine Luchjenbroers van 1BALANCE.  “Juist in de tijd waarin we nu leven is je gezondheid enorm belangrijk. Echter, steeds meer volwassenen en kinderen hebben overgewicht. Hierdoor worden we niet alleen eerder ziek, maar neemt ook de levenskwaliteit aanzienlijk af."

"We hebben daarom in samenwerking met de Provincie Groningen twee trajecten opgezet: één voor moeders en één voor mensen van zestig jaar en ouder. We willen graag laten informeren over voeding, maar ook laten zien hoe je op een makkelijke manier gezonder kan eten zodat je zo gezond mogelijk ouder wordt”.

Ontspanning en beweging

Naast voeding hebben ook ontspanning en beweging een bewezen positief effect op onze gezondheid. Aansluitend aan de bijeenkomsten gaan deelnemers daarom bewegen met Goudje Haadsma, oprichtster van Run Free Groningen. Als runningtherapeut begeleidt ze mensen met stressklachten.

“Bewegen is een doeltreffende manier om dagelijkse spanningen los te laten”, vertelt Goudje. “Je maakt letterlijk je hoofd leeg. Hierdoor ervaren mensen niet alleen minder stress, maar zijn ze er ook beter tegen bestand. Beweging kan op elk moment worden ingepland; in je vrije tijd of bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze op je werk. Iedereen kan het doen; je beweegt namelijk altijd op je eigen niveau.”

Dit project wordt deels gesubsidieerd door de Provincie Groningen, 1BALANCE en Run Free Groningen. De eigen bijdrage bedraagt hierdoor 25 euro.

Informatie

Meer informatie en aanmelden: www.1balance.nl/bodyinbalans