Onthulling informatiebord gevelverbetering centrum Oude Pekela

Oude Pekela - Wethouder Hennie Hemmes namens de gemeente Pekela en gedeputeerde Eelco Eikenaar onthullen vrijdag om 11.30 uur een informatiebord in het centrum van Oude Pekela.

Het bord staat op de hoek van de Raadhuislaan en de Feiko Clockstraat. Met de onthulling wordt een startschot gegeven aan de uitvoering van de gevelverbetering van winkelpanden in winkelcentrum De Helling. 

Gevelverbetering 
Eén van de deelprojecten in het ontwikkelingsplan Oude Pekela Centraal is het verbeteren van de gevels aan de zuidoosthoek van winkelcentrum De Helling (de voormalige Zeemanlocatie). Met de gevelverbetering wordt de aantrekkelijkheid vergroot voor nieuwe ondernemers om zich te vestigen en te ondernemen in het centrum van Oude Pekela. Daarnaast krijgt het aangrenzende plein een nieuwe impuls.

Ontwikkelingsplan

Het ontwikkelingsplan Oude Pekela centraal is in 2017 tot stand gekomen. Het geeft de visie weer hoe het centrum van dit dorp aantrekkelijker en toekomstbestendig gemaakt kan worden en het de leefbaarheid van Oude Pekela en Pekela als geheel vergroot.