Eerste stap in gezamenlijke aanpak van eenzaamheid en armoede in Westerwolde

Vlagtwedde - Diverse verenigingen, kerken, ouderenbonden, zorg- en welzijnsorganisaties, huisartsen en (actieve) inwoners komen donderdag 6 december samen in Zaal 12 in Vlagtwedde om de aanpak van eenzaamheid en armoede in Westerwolde te bespreken.

Wethouder Giny Luth: “Door professionals, vrijwilligers en informele netwerken effectiever in te zetten, kunnen we armoede en eenzaamheid aanpakken. Dit werkt alleen als de samenhang en samenwerking tussen de diverse partijen goed is. Deze werkconferentie is daarin een mooie eerste stap.”

Onderzoek
De gemeente Westerwolde heeft door CAB Groningen een antropologisch onderzoek laten doen naar eenzaamheid en armoede onder haar inwoners. Dit onderzoek was gericht op het krijgen van meer inzicht in de manier waarop mensen met armoede en eenzaamheid omgaan en de invloed daarvan op het sociaal functioneren. De uitkomsten van dit onderzoek waren mede aanleiding om samen met betrokken partijen een werkconferentie te organiseren.

Vervolg
De werkconferentie is een eerste stap in een reeks gezamenlijke vervolgstappen. Wethouder Harrie Brunen: “De opbrengsten, ideeën en suggesties van de werkconferentie gebruiken we als input voor de toekomst. Er komt een gezamenlijke visie en lange termijn agenda voor de aanpak van eenzaamheid en armoede in Westerwolde.”