Open oproep aan Acantus

Winschoten/Pekela - Acantus werd onlangs uitgeroepen tot de winnaar van de SchimmelSchandpaal 2018. Tientallen huurders nomineerden de woningcorporatie en honderden stemmen werden op hen uitgebracht. Bij de overhandiging van de prijs hadden de huurders een duidelijke eis: voor de kerst de schimmel uit.

De woningcorporatie liet weten dat ze maar weinig klachten krijgen over tocht, vocht, schimmel en ander achterstallig onderhoud.  Huurders uit 30 straten vnden dit onzin en stuurden een open brief naar de directie van Acantus. Daarmee willen de huurders aantonen dat er niet ‘slechts enkele’ klachten zijn, maar dat de problemen groot en overal zijn. Van Pekela tot Delfzijl.

In actie komen

SP’er Pim Siegers namens de huurders: “Dankzij de druk van veel dappere huurders is Acantus genoodzaakt in actie te komen. Het is geen probleem van een paar mensen, het is een structureel probleem. De schimmel zit niet alleen in de woningen, maar in het systeem.”

Aansluiten bij verzet

De betrokken huurders vragen de directie van Acantus om van de schimmelkampioen van Nederland een trotste huisvester te worden. Andere huurders roepen zij op zich aan te sluiten bij het verzet tegen schimmel en ziekmakende huizen. Via een speciale actiesite (https://doemee.sp.nl/acantus} zal de SP de meldingen bijhouden. De open brief aan Acantus is ook op de actiesite te lezen.