Serie-inbrekers slaan opnieuw hun slag in de regio

Regio - De series inbraken van de afgelopen weken blijven maar voortduren. Afgelopen weekend was het onder meer raak in Winschoten, Scheemda en - opnieuw - in Blijham. De politie is op zoek naar getuigen.

Het grootste aantal inbraken is tot nu toe in de driehoek Blijham-Vlagtwedde-Onstwedde gepleegd. Sinds oktober staat de teller daar op een dertiental woninginbraken waarvan ongeveer de helft in Blijham. In de nacht van zaterdag op zondag werd in dat dorp nog de inboedel van een huis aan de Omloop overhoop gehaald.

In Scheemda werd zaterdag respectievelijk aan het eind van de middag en in de avond ingebroken in woningen aan de Plantsoenlaan en de Eemslandlaan. In het huis aan de Eemslandlaan gebeurde dit terwijl de bewoonster lag te slapen.

In Winschoten werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in de pastorie van de Rooms-katholieke kerk aan de Langestraat, de inbraak was de vierde in twee maanden tijd. De pastorie werd volledig doorzocht en uit de kerk verdween een geldkluisje met inhoud.

Terwijl de bewoners thuis waren werd zaterdagmiddag vermoedelijk kort na kwart over vier ingebroken in een woning aan de Vossenkamp. De dader of daders ging(en) er met onder meer sieraden vandoor.

De politie tast tot nog toe in het duister als het over de daders gaat. Het zouden dezelfde daders kunnen zijn. Er is sporenonderzoek gedaan en een buurtonderzoek uitgevoerd. Daarnaast roept de politie getuigen op om zich te melden.