Heerlijk Westerwolds Land: naar gezondheid per hectare

Wedde/Sellingen - Het startsein van de samenwerking tussen Heerlijk Westerwolds Land (Rineke Dijkinga en Jan Dommerholt) en het lectoraat Duurzame eiwitproductie van Hogeschool Van Hall Larenstein wordt donderdag 6 december gegeven.

Studenten van de minor Feeding our planet gaan om 14.00 uur verschillende soorten walnotenbomen planten op een akkerbouwperceel in Sellingen: Heerlijk Westerwolds Land (HWL).

Het bijbehorende project is er volledig op gericht om bewustwording te verhogen over voeding in relatie tot de gezondheid van zowel mens als planeet. Het project is een combinatie van natuurinclusieve landbouw, Agro forestry, voedselbossen/permacultuur en de teelt van medicinale kruiden.

Doel van Heerlijk Westerwolds Land
HWL is een pilotproject met als doel de regionale teelt de teelt en verwerking van duurzaam voedsel met een onderscheidende voedingswaarde en economische waarde. Dit is goed voor de natuur, de boer, de consument en de lokale economie. 

Speerpunten van dit initiatief zijn: Teelt en verwerking van eiwitrijke gewassen, onder andere quinoa, peulvruchten; Teelt en verwerking van producten met een hoog gehalte omega-3 vetzuren, oonder andere walnoten, en Teelt van waardevolle kruiden op akkerranden.