Automobilisten die over N366 willen: Nog even volhouden

Pekela - Automobilisten die veel gebruik maken van de provinciale weg N366 van Veendam naar Ter Apel en nu nog moeten omrijden, moeten nog een paar dagen geduld hebben.

Dan kunnen ze het vernieuwde en verbrede tracé tussen Alteveer en Stadskanaal
weer gebruiken. Wegwerkers en hun machines leggen de komende dagen de laatste hand aan de afwerking. Die bestaat uit het in orde maken van de bermen, het aanbrengen van belijning en het schoonmaken van het wegdek.

In een later stadium worden aan weerszijden nieuwe bomen geplant. Het is de bedoeling dat het traject komende maandag 10 december weer open gaat. Volgens een woordvoerder is de kans groot dat die datum wordt gehaald. Er is dan 25 dagen aan de klus gewerkt.

Inmiddels is de verdubbeling van genoemde weg tussen Veendam en Nieuwe Pekela ook een stuk gevorderd. Asfalteringswerken zijn bijna klaar en ook de middenbermbeveiliging is aangebracht. Het wachten is nu nog op het
realiseren op de aansluitingen van de bestaande wegen.

Volgend jaar volgen de aanleg van nieuwe op- en afritten ter hoogte van de afslag Nieuwe Pekela Zuid en de verbreding van de N366 tussen Nieuwe Pekela en Alteveer.