Nel 'Nicolaas' Postmus bezorgt honderden Sinterklaascadeau’s

Winschoten - Zondag was het zo ver. Het werk van de afgelopen maanden met uitzoeken, verdelen en inpakken van de Sinterklaascadeau’s kwam tot zijn hoogtepunt, de bezorging.

Nadat de vele vrijwilligers er voor zorgden dat alles gereed stond, ging Nel Postmus die dag, met vriendin Lineke en zoon René op pad om de zakken vol pakjes af te leveren.

Verkleed als Zwarte Pieten werd ’s morgens al vroeg begonnen in Finsterwolde. De hele dag werd de bus en aanhanger vol geladen en vervolgens weer via verschillende routes geleegd. Uiteindelijk werden honderden pakjes bij ongeveer 50 gezinnen gebracht waarmee ontzettend veel kinderen konden worden blij gemaakt met een Sinterklaassurprise.

Landelijk in het nieuws

Nel Postmus kwam onlangs landelijk in het nieuws toen in de lokale media aandacht werd besteed aan het goede werk wat zij en haar man Nico, samen met vele vrijwilligers, doen tijdens de Sinterklaas en kerstdagen.

Met Sinterklaas ligt de nadruk op de kinderen die geen cadeautjes krijgen omdat de gezinnen onder het minimum leven. Na een oproep om Sinterklaaspapier kregen ze giften uit het hele land en bood internetwinkel Bol.com rollen vol Sinterklaaspapier aan. Inmiddels is de actie ook dit jaar weer een groot succes.

Kerstpakketten

Met de kerst is het de bedoeling om kerstpakketten te gaan maken voor gezinnen die onder het minimum leven om ze in deze tijd toch alles net een klein beetje extra feestelijk te kunnen maken. De nadruk ligt dan vooral op goederen die voornamelijk dankzij giften van (lokale) ondernemers een mooi kerstpakket vormen. Na een dag uitrusten van de Sinterklaasactie zal er in huize Postmus dus worden gestart met de kerstactie.

In de gemeente Oldambt komen Sinterklaas en de Kerstman dus ook een klein beetje uit Finsterwolde.

Meer over de acties: https://hetstreekblad.nl/2018/10/05/oldambt-aktief-houdt-weer-sinterklaas--en-kerstpakkettenactie