Herman Sandman leest voor in Streekhistorisch Centrum

Regio - Schrijver/journalist Herman Sandman (1965) leest op zondag 9 december voor uit eigen werk in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal, aanvang 14.30 uur.

Sandman bracht een deel van zijn jeugd door op een steenworp afstand van de watertoren in Stadskanaal en voetbalde bij S.E.T.A., aan de rand van het Ceresdorp. Hij noemt zichzelf dan ook een ‘hardcore Veenkoloniaal’. Hoewel hij, al dan niet samen, woonde en woont in Winschoten, Groningen en Slochteren, keert het land van zijn jeugd voortdurend terug in zijn werk.

Column

Behalve van zijn dagelijkse column in het Dagblad van het Noorden, is Sandman bekend van zijn boeken. Bekende titels zijn Trap ze in de Pokkel (columns), De dronken rechtsbuiten en andere helden uit het amateurvoetbal (columns), De lange leegte (verhalen) en De eeuwige Veenkoloniaal. Ook schreef hij over het literaire leven in de stad Groningen van 1945 tot en met 2005 en publiceerde biografieën van saxofonist/chemicus Appie Albert en voetballer Milko Djurovski, in zijn ogen de beste voetballer die ooit bij FC Groningen speelde.

Frank den Hollander

Met Frank den Hollander leverde hij eind november de herziene versie af van Inburgeringscursus Groningen. Zijn laatste project is het script en libretto (met schrijver Jo Willems en regisseur Harm-Ydo Hilberink) van de volksopera Veendammer Wind, die juli 2019 opgevoerd wordt in stadion De Langeleegte. Herman Sandman is voorzichtig begonnen aan een roman en nog voorzichtiger aan een biografie over Simon van Wattum, dichter en oud-hoofdredacteur Winschoter Courant en Nieuwsblad van het Noorden. Niet toevallig ook afkomstig uit Stadskanaal.

Reserveren

De entree bedraagt 4,00 euro en donateurs van het SHC mogen op vertoon van hun pas voor 2,50 euro naar binnen. Reserveren kan via 0599-612649 (tijdens kantooruren) of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl.