VVD: Weten toeristen de Groninger vakantieparken nog te vinden?

Wedde - De VVD vraagt zich af hoe het is met de Groninger vakantieparken. Komen toeristen daar graag?

Naar aanleiding van landelijke berichten over verloedering, criminaliteit  en grootscheepse illegale bewoning op vakantieparken spreekt de VVD-Statenfractie haar zorgen uit.

Hoe staan de parken en campings in onze provincie ervoor, vraagt de fractie zich af. Zijn de Groningse vakantieoorden aantrekkelijk genoeg voor toeristen?

Permanent bewoond

“Worden de parken nog gebruikt als echt vakantiepark of zijn ze langzamerhand permanent bewoond ?", vraagt woordvoerder Nico Bakker zich af. En: “Als een park niet toeristisch wordt gebruikt, gaat een gemeente dan het bestemmingsplan veranderen? "

Parken waar weinig toerisme is blijken ook extra aantrekkelijk voor criminelen, zo wordt gesteld. "De VVD wil weten of daar in onze provincie ook sprake van is”, zegt Bakker.

Schriftelijke vragen

De VVD heeft daarom schriftelijke vragen ingediend. De Statenfractie wil onder meer weten hoeveel er in de provincie Groningen permanent op een vakantiepark of camping wonen, en of er sprake is van overlast. Ook vraagt de VVD hoe vaak er de laatste drie jaar door de politie opgetreden is op vakantieparken.