Kinderworkshop De Oude Wolden bij tentoonstelling ’Fotografen van de vooruitgang’

Bellingwolde - Museum De Oude Wolden (MOW) in Bellingwolde biedt in de kerstvakantie een fotoworkshop voor kinderen in de leeftijd 8 tot 13 jaar. De workshop, bij de tentoonstelling ’Fotografen van de vooruitgang’, is op vrijdag 28 december van 10.00 tot 15.30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Met de woorden 'Meekomen, jij!' vroeg de dorpsdokter aan fotograaf Tonnis Post om de slechte woonomstandigheden in Westerwolde op foto’s vast te leggen. Dit was iets na 1900 en het werden indrukwekkende beelden.

Honderd jaar later onderzocht een andere fotograaf, Dirk Kome, hoe die plekken er tegenwoordig uitzien. Hij ging ook op zoek naar de nakomelingen van de mensen op de foto’s die Tonnis Post maakte. Die oude én nieuwe foto’s zijn tot en met 31 maart zien in het MOW.

Onderzoeksfotograaf

Kinderen kunnen in de kerstvakantie zelf aan de slag als een onderzoeksfotograaf. Het speurwerk begint met een envelop vol oude foto’s en documenten. Als duidelijk is over welk oud gebouw die gaan, trekken ze er met een plattegrond op uit. Staat het gebouw er nog? Hoe ziet het er tegenwoordig uit en waar wordt het voor gebruikt? Het gebouw wordt opnieuw op beeld vastgelegd.

De middag staat in het teken van portretfotografie, zoals dat in de tijd van Tonnis Post gebeurde. Iedereen neemt een originele portretfoto mee naar huis. Zelf meenemen: camera/mobieltje en een lunchpakket.

Aanmelden

Deelname kost vijf euro. Aanmelden kan tot 24 december via info@museumdeoudewolden.nl of door te bellen: 0597–531509.