Een kerstreis door Veelerveen

Veelerveen - In het spoor van Maria. Dat is de titel van de kerstreis door Veelerveen, die zaterdag 15 december plaatsvindt.

De start is bij het kerkje ’t Moment en voert langs Niemans molen en buurthuis Ons Noaberhoes terug naar het kerkje. Tijdens deze winterse wandeling komen de deelnemers helemaal in kerstsfeer door de vele verrassingen die zij onderweg zien; van  toneelspelers, die fragmenten uit het kerstverhaal uitbeelden, muziek van muziekvereniging Crescendo uit Wedde, De Giezelbargbloazers uit Veele, en natuurlijk overal kaarsen en vuurkorven.

Vanaf 16.00 uur

Vanaf 16.00 uur kan de reis bij het kerkje in Veelerveen beginnen, neem voor de veiligheid een zaklamp mee. De wandeling op zich duurt ongeveer 60 minuten. Deelnemers krijgen een kaart mee met de route, en onderweg kan men zich tegoed doen aan allerlei versnaperingen.

Maaltijd
Na de wandeling is vanaf 18.00 uur in de tent bij het kerkje snert met brood verkrijgbaar. De kosten zijn 3,50 euro per kop.

Kerstviering
In het kerkje is vanaf 19.30 uur een korte kerstviering. Er wordt dan een kerstverhaal gelezen en daaromheen worden er, onder begeleiding van Muziekvereniging Crescendo, bekende kerstliederen gezongen.