MOW viert de winter met muziek, activiteiten en de Ploeg Wintersalon

Bellingwolde - Museum De Oude Wolden (MOW) in Bellingwolde opent zondag 16 december de deuren vanaf 13.00 uur open voor een gratis toegankelijk winterwelkom: 't Joar oet. De middag is bedoeld voor mensen in de eigen en verdere omgeving, om gewoon eens een kijkje te nemen in het museum.

Tijdens ’t Joar oet kun je luisteren naar sfeervolle livemuziek van het duo Bloemhof - Hekman en genieten van verwarmende drankjes en winterse lekkernijen. Natuurlijk kunnen bezoekers ook de lopende tentoonstelling 'Fotografen van de vooruitgang' bekijken. Wie dat wil kan aansluiten bij een rondleiding en kinderen kunnen een speciale, speelse kinderroute volgen.

Met een knipoog naar de serieuze fotografie kan men een op een bijzondere plek in het museum een grappige selfie maken. Neem ook even een kijkje bij het magische museumhuisje ‘Weltevree’, in het bos achter het MOW.

Kunstenaarsvereniging De Ploeg houdt die zelfde middag haar jaarlijkse Wintersalon en presenteert de ‘Ploegprent Map 2018’, met nieuwe prenten, speciaal gemaakt ter gelegenheid van hun jubileumjaar. Van 14.30 tot 16.30 uur kan bij deze kunstenaars aangeschoven worden om model te tekenen.

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.