Wethouder Erich Wünker van Oldambt onthult plaquette Gouden Gevel Prijs

Winschoten - Wethouder Erich Wünker van de gemeente Oldambt onthuldt donderdag om 10.30 uur de plaquette van de Gouden Gevel Prijs aan het pand van kadoHUT aan de Langestraat 105 in Winschoten.

KadoHUT is de winnaar van de Gouden Gevel Prijs 2016-2017, de prijs voor het mooist gerestaureerde en gerenoveerde pand in de Winschoter binnenstad. Het is voor de achtste  keer dat de prijs wordt uitgereikt. Nanny de Jonge van kadoHUT ontving de prijs uit handen van Barbara van Bugen van MS Mode, de winnaar van de vorige Gouden Gevel. De andere genomineerden waren Meijer Fietsen en Koning Optiek.

Het mooist

Sinds 2007 kent de binnenstad van Winschoten periodiek de uitreiking van de Gouden Gevel. De Gouden Gevel prijs wordt uitgereikt aan de ondernemer van wie de voorgevel van het winkelpand in de binnenstad het mooist is opgeknapt en gerenoveerd. Deze prijs, in de vorm van een stijlvolle plaquette, werd indertijd ingesteld door de Stuurgroep Binnenstad Winschoten. De Gouden Gevel prijs is bedoeld om ondernemers te stimuleren en enthousiast te maken om hun winkelpand te verfraaien en zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Immers, winkelstraten met fraaie winkelpanden dragen bij aan een aantrekkelijke binnenstad. Het uiterlijk van de winkelstraten hoort daar uiteraard ook bij.

Stuurgroep Binnenstad Winschoten

De Winschoter binnenstad kent sinds 2007 de uitreiking van de Gouden Gevel. De prijs, die is bedacht door Stuurgroep Binnenstad Winschoten (een samenwerkingsverband tussen de winkeliersvereniging Handel & Nijverheid, Koninklijke Horeca Nederland Afdeling Oldambt en gemeente Oldambt), wordt uitgereikt aan de ondernemer van wie de gevel van het winkelpand in de binnenstad het mooist is opgeknapt en gerenoveerd. De Gouden Gevel, in de vorm van een stijlvolle plaquette, is bedoeld om ondernemers te stimuleren en enthousiast te maken om hun winkelpand te verfraaien en zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Immers, een stadscentrum met fraaie winkelpanden draagt bij aan een aantrekkelijke binnenstad. Het uiterlijk van de winkels hoort daar uiteraard ook bij.