Ladies van Blijham organiseren kerstballentocht

Blijham - De 'Ladies van Blijham'organiseren voor zaterdag 15 december een kerstballentocht. Deze jeugdactiviteit start vanaf de plaatselijke sporthal De Stelling. Alle basisschoolkinderen zijn uitgenodigd.

Kinderen mogen in hun mooiste kerstoutfit komen. Er wordt op meerdere momenten voor iets lekkers gezorgd. De kosten bedragen 2,50 euro per kind.

Programma
Om 15.30 uur wordt men verwacht bij de sporthal en daarna start de speurtocht. Onder begeleiding van een volwassene lopen de groepjes richting het dorpshuis. Onderweg is er van alles te vinden.

Om 17.00 uur zijn alle ouders en belangstellenden uitgenodigd op het dorpsplein om de kerstboom te versieren en de lampjes te ontbranden. De kinderen krijgen bij Het Oude Wapen een broodje knakworst. Ook staat er voor iedereen gratis Glühwein en warme chocolademelk klaar.

Inzamelen speelgoed
Niet voor alle kinderen is kerst vanzelfsprekend. Om de kerstgedachte uit te dragen mag elk kind één stuk speelgoed doneren. Er staat deze middag een grote verzamelton op het dorpsplein. De 'ladies' zorgen ervoor dat het speelgoed vóór kerst geschonken wordt aan een goed doel. Dit keer is dat de Voedselbank Zuidoost-Groningen.

Opgave
Aanmelden kan bij Lisanne Wesselink aan de Achterste Rou 41 in Blijham. Dit is mogelijk tot 10 december.