Sint en zijn Pieten krijgen warm welkom in Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans - Een groot kinderfeest is het altijd de verwelkoming van Sinterklaas en Pieten in Bad Nieuweschans. Onder prima weersomstandigheden meerde zaterdagmiddag de stoomboot aan de kade bij de Graansilo.

Dit ging nog niet eens zo gemakkelijk, want de meerpalen stonden te ver verwijderd van de steiger. Maar door vakkundig manoeuvreren van de kapitein is het toch gelukt om zonder ongelukken Sint en Pieten op de wal te krijgen. Wethouder Bard Boon begroette de Sint direct na aankomst. Het harmonieorkest Kunst Naar Kracht bracht de sfeer er goed in met allerlei sinterklaasliedjes.

Met een boot van de Schansker brandweer, wel op een trailer, heeft de Goedheiligman een rondrit door het dorp gemaakt om wat later het feest in De Akkerschans mee te maken. En dit feest was één groot pepernoten feest en dat alles aan elkaar gepraat door Tante Toos, die er helemaal niet gerust op was dat dit feest in Bad Nieuweschans wel door kon gaan. Ze is zelfs nog op zoek gegaan naar Amerigo het paard van de goedheiligman. Maar ook dat is goed gekomen.

Foto's Frans Stegeman