Sanne Meijer Onderweg lanceert eerste fietsroute

Wedde - Blogger Sanne Meijer lanceert haar eerste fietsrouteboekje, getiteld 'Met Sanne Meijer Onderweg: Verhalen over Veen en Verdediging'. Deze unieke fietsroute is een avontuurlijke ontdekkingstocht door het Gronings-Duitse grensgebied.

Grenzen, moeras en verdedigingswerken. Deze drie elementen zijn nauw met elkaar verbonden en kenmerken samen de geschiedenis van Westerwolde en het Emsland.

Op ontdekkingstocht langs stille getuigen
Sanne’s fietsroute verbindt zestien prachtige plekken die verhalen vertellen over het verrassende verleden van dit grensgebied. Daarnaast bevat de route nog twee ‘extraatjes’: bijzondere plekken waarvoor de fietser even op avontuur moet. Hoewel de route ook langs enkele toeristische toppers voert, staan de minder bekende bezienswaardigheden centraal. Deze plekken zijn de stille getuigen van
de rijke historie van grenzen, moeras en verdedigingswerken in Westerwolde en het Emsland. De route is 55 kilometer lang, maar eventueel ook in twee kortere etappes te fietsen. Aan Nederlandse zijde volgt de route gedeeltelijk het fietsknooppuntennetwerk.

Fietsrouteboekje
Het fietsrouteboekje bestaat uit maar liefst 40 pagina’s met kleurrijke foto’s en interessante verhalen. Het boekje is zowel gedrukt als digitaal te bestellen via
https://www.sannemeijeronderweg.nl/fietsroutes/.

Een gedrukt boekje kost 4,95 euro, exclusief verzendkosten. Een digitaal boekje kost 3,95 euro en is eventueel uit te breiden met een KML- of GPS- bestand van de route.

Over Sanne Meijer Onderweg
Blogger Sanne Meijer (https://www.sannemeijeronderweg.nl/) is op ontdekkingstocht door Groningen. Ze fietst graag buiten de gebaande paden en schrijft op haar website en haar sociale mediakanalen over de prachtige plekken en bijzondere verhalen die ze onderweg tegenkomt. Het routeboekje Verhalen over Veen en Verdediging geeft Sanne’s lezers de mogelijkheid om één van haar favoriete routes nu zelf te fietsen.