Burgemeester Leendert Klaassen en brandweer samen op kraambezoek in Vlagtwedde

Vlagtwedde - Burgemeester Leendert Klaassen van de gemeente Westerwolde en de brandweer zijn donderdag op kraambezoek geweest bij de familie Mulder in Vlagtwedde.

Dit deden zij in het kader van de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ tijdens de brandpreventieweken. De brandweer deed tijdens het bezoek een brandveiligheidscheck en plaatste een rookmelder in de woning van de familie Mulder.

Louette Mulder is geboren op 1 oktober 2018. Daarmee was ze de eerste nieuwe ingeschrevene in het geboorteregister van de gemeente Westerwolde tijdens de brandpreventieweken en daarom kreeg de familie Mulder een gratis veiligheidscheck.

Brandweerpreventieweken

Elk jaar in oktober zijn de brandpreventieweken en zet de brandweer een campagne op die gericht is op een speciale doelgroep of actie. Bij 25% van alle woningbranden gaat het om gezinnen met kinderen. Daarom wil de Brandweer Groningen samen met de Groningse gemeenten en de Groninger ziekenhuizen dit jaar aandacht besteden aan brandveiligheid bij gezinnen met jonge kinderen. Ouders ontvangen tijdens de brandpreventieweken bij het doen van aangifte van hun pasgeboren kindje bij de gemeente of in het ziekenhuis een tas met cadeautjes en een brandveiligheidscheck om zelf de woning brandveiliger te kunnen maken.

Ouders kunnen zelf veel doen om de kans op een brand te verkleinen. De belangrijkste maatregelen voor een brandveilig huis zijn te vinden op brandweer.nl/rozewolk