Gratis bloeddrukmetingen in Vegro Thuiszorgwinkels

Winschoten/Stadskanaal - De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. De Vegro Thuiszorgwinkel houdt daarom iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen.

Woensdag 5 december is men tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom bij Vegro in omgeving Groningen, een afspraak maken is niet nodig. De adressen van de winkels zijn: Griffeweg 11-15, 9723 DT in Groningen (Hier zal ook Thuiszorg Comfort aanwezig zijn om een diabetestest af te nemen); Berkenlaan 2-43, 9741 JP in Groningen; Samuel Leviestraat 14, 9351 BM in Leek en Beneluxlaan 2C, 9501 CT in Stadskanaal.

Hartslag

Bij iedere hartslag wordt bloed vanuit het hart door het lichaam gepompt. De bloeddruk is de druk die het bloed hierbij op de bloedvaten uitoefent. Deze bloeddruk is bij iedereen en op elk moment van de dag anders. De bloeddruk kan een hoop vertellen over de conditie waarin men verkeert. Het is daarom van belang de bloeddruk regelmatig te controleren.

Bij de Vegro Thuiszorgwinkels zijn diverse hulpmiddelen verkrijgbaar, zoals een bloeddruk- of vetmeter, om ook regelmatig zélf de gezondheid te checken. De Vegro-medewerkers kunnen geen medisch advies aan de meting verbinden. Bij afwijkende waarden kan contact opgenomen worden met een huisarts.

Meer informatie

Meer informatie op www.vegro.info of 0800–2887766 (gratis).