Paniek bij Kinderhulp: 9.893 kinderen op wachtlijst voor Sintcadeau

Winschoten - Eén op de negen kinderen groeit in Nederland op in armoede. Voor hen is pakjesavond vieren helemaal niet zo vanzelfsprekend. Nationaal Fonds Kinderhulp zorgt ervoor dat een groot deel van deze kinderen toch een cadeautje krijgen van de Sint.

Het aantal aanvragen is dit jaar echter zo hoog, dat 9.893 schoentjes dreigen leeg te blijven. Kinderhulp maakt zich daarom ernstig zorgen.

De afgelopen jaren stroomden de Sinterklaasverzoeken binnen. Zo maakte Kinderhulp vier jaar geleden 50.000 kinderen blij op 5 december en vorig jaar maar liefst 77.142 kinderen. Dit jaar hoopt het fonds weer veel kinderen een Sinterklaascadeautje te kunnen geven, maar dan valt er alsnog een groot aantal kinderen buiten de boot.

Dat zou toch niet mogen?!

Rudolph van Veen, ambassadeur: “We maken ons ernstig zorgen bij Kinderhulp! Dat er ruim 9.500 kinderen geen cadeautje dreigen te krijgen van de Sint, dat zou toch niet moeten mogen?! We hopen van harte dat we hen tóch de magie van pakjesavond kunnen bezorgen.”

Daarom organiseert Kinderhulp, met dank aan de VriendenLoterij, sinds 2000 Actie Pepernoot. Maatschappelijke organisaties kunnen bij Kinderhulp een cadeaukaart ter waarde van 20 euro aanvragen en daarmee bij Bol.com een persoonlijk cadeau voor het kind uitzoeken. Kijk voor meer informatie op www.kinderhulp.nl/pakjesavond

Oldambt

Om te zorgen dat alle kinderen met Sinterklaas een cadeau krijgen zijn er in den lande ook tal van lokale initiatieven. In de gemeente Oldambt houdt bijvoorbeeld Oldambt Aktief al een aantal jaren een Sinterklaas- en Kerstpakkettenactie. Zie: https://hetstreekblad.nl/2018/10/05/oldambt-aktief-houdt-weer-sinterklaas--en-kerstpakkettenactie