Dag van de Mantelzorg in de gemeente Oldambt

Winschoten - Op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg, die onlangs werd gehouden, staan de mantelzorgers centraal. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Ook in de gemeente Oldambt gebeurde dit.

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden doornaasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren.

Een groep mantelzorgers uit de gemeente Oldambt werd verrast met activiteiten in Gasterij Smits in Midwolda. Het thema van de Mantelzorgdag van 2018 was: Verras de mantelzorger. Stichting Welzijn Ouderen van De Boschpoort, Buurtzorg, Cosis en Oosterlengte verleenden hun medewerking.

Wethouder Laura Broekhuizen hield tijdens de bijeenkomst een korte speech en noemde onder meer dat bij de gemeente Oldambt een trainee beleidsmedewerker is gestart, De beleidsmedewerker gaat zich bezighouden met het inventariseren van de wensen van de mantelzorgers in de gemeente Oldambt.

Broekhuizen: “Wij willen jullie mantelzorgers, zo veel mogelijk ondersteunen waar jullie dat nodig hebben, want jullie zorgen voor iemand anders, daar zijn wij jullie heel erg dankbaar voor.”

Na de aftrap werden de activiteiten, onderbroken door een lunch, in gang gezet en kon men bowlen, oud-Hollandse spelen doen of meedoen aan de workshop Easy rock & roll, onder leiding van Thecla Brakel.