Ubbo Emmius Winschoten behaalt opnieuw het certificaat Voeding

Winschoten - Ubbo Emmius Winschoten is er in geslaagd om opnieuw het themacertificaat Voeding te behalen en mag zich daarmee ook de komende drie jaar Gezonde School noemen.

Drie jaar terug was het dat voor deze locatie al een unieke prestatie door alle vijf themacertificaten van het vignet Gezonde School binnen één schooljaar te behalen.

Dit schooljaar probeert Ubbo Emmius Winschoten alle vijf themacertificaten van het vignet Gezonde School opnieuw te behalen. Een themacertificaat moet iedere drie jaar opnieuw behaald worden, daarmee laat je als school zien dat je aan de criteria van een Gezonde School voldoet.

Activiteiten

Al enkele jaren onderneemt de school allerlei activiteiten om leerlingen bewust te laten worden van een gezonde levensstijl. Op Ubbo Emmius kiezen ze voor een positieve aanpak waardoor niemand zich buitengesloten of veroordeeld hoeft te voelen, verder draagt de school een gezonde levensstijl uit is het eten van gezonde voeding inmiddels normaal.

Tijdens de lessen natuur & gezondheid, zorg & welzijn, dienstverlening & producten en biologie wordt veel aandacht besteed aan alle onderwerpen die binnen de Gezonde School en het thema voeding van belang zijn. Goede educatie is een pré. Op school leren de leerlingen over gezond gedrag en tijdens eetmomenten kunnen zij dit in de praktijk brengen.

Gezonde Kantines

Ubbo Emmius Winschoten heeft een 'gouden kantine' en voldoet hiermee aan de richtlijnen van ‘Gezonde Kantines’ van het voedingscentrum. In dit geval betekent het dat het eten en drinken voor minstens 80 procent uit gezonde keuzes bestaat en dat de kantine groente én fruit aanbiedt. Daarnaast stimuleert de school het drinken van water door middel van een watertappunt in de kantine.

Ook is er sinds kort nog meer oog voor bewustwording van het milieu door het scheiden van afval.

Gezondheidsorganisaties

Het vignet Gezonde School is een initiatief van een groot aantal landelijke gezondheidsorganisaties die samenwerken met GGD GHOR 1 om de scholen zo goed mogelijk te ondersteunen in het werken aan gezondheid op school. Ubbo Emmius Winschoten heeft een actieve Gezonde School coördinator die nauw samenwerkt met de plaatselijke GGD en ze weet zich ondersteund door de gemeente Oldambt.