Wat is leuker dan met je hond door de bossen te rennen?

Pekela/Stadskanaal - Bij voldoende belangstelling gaat in Stadskanaal een loopgroep canicross van start. Dat melden Kim Backstrom uit Stadskanaal en Sandra Koning uit Nieuwe Pekela van KS CaniSports.

De beide vrouwen zijn fanatiek met deze tak van sport bezig. Ze volgen momenteel de eerste opleiding van Nederland voor canicross instructeurs om anderen nog beter te kunnen begeleiden. Onlangs hebben ze bij Jumper in Stadskanaal een canicross clinic gehouden. De belangstelling was zo groot, dat Kim en Sandra inmiddels begonnen zijn met de voorbereidingen van een loopgroep.

"De sport is in opkomst, maar het aantal loopgroepen in het noorden van het land is op één hand te tellen. In de regio vullen we een witte vlek in. Er is niet alleen plek voor geoefende hardlopers, maar ook beginnende hardlopers zijn van harte welkom om mee te doen. Belangstellenden mogen altijd een keer gratis meedoen om de sfeer te proeven."

De eerste bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 27 november. Verzamelen om 19.00 uur bij het onderkomen van de Scouting Stadskanaal in het Pagedal.  

Looptechniek

Kim en Sandra besteden tijdens de training veel aandacht aan onder meer de looptechniek en het communiceren met je hond. "We hebben te maken met dieren en daar moet je altijd op een verantwoorde manier mee omgaan", benadrukken ze. "We willen blessures voorkomen. Bij de hardloper, maar ook bij de hond. Loper en hond zijn verbonden met een elastieken treklijn van bijna twee meter, daarom is een goede looptechniek heel erg belangrijk."

Meer informatie

Voor meer informatie: kscanisports@gmail.com