Kerstconcert Christelijk Mannenkoor Beilen in de Magnuskerk

Bellingwolde - Het Christelijk Mannenkoor Beilen geeft op zondag 16 december, aanvang 16.00 uur, een kerstconcert in de Magnuskerk in Bellingwolde. Het koor staat onder leiding van Wim van Lenthe.

Wim heeft diverse grote koren onder zijn hoede. Met zijn koren zette hij enkele grote producties neer met diverse solisten en orkesten.

Er is een zeer gevarieerd programma samengesteld. Vóór de pauze zingt een koor een aantal bekende kerstliederen samen met soliste Lieneke Van Eijkelenburg. Daarnaast zal Lieneke ook nog een aantal Christmas Carols zingen.

Een nieuw begin

Na de pauze staat het kerstoratorium 'Een nieuw begin' (2002) van Johan van Bredewout op teksten van Hans de Ruiter op het programma. Dit muzikale werk behandelt het kerstverhaal op basis van teksten uit onder anderen Lucas en Jesaja.

De meeste muziek is oorspronkelijk, maar er zijn ook een aantal bestaande koraalmelodieën in verwerkt. Joanne Greving uit Beilen neemt de presentatie van dit oratorium voor haar rekening. Tenor Aart Mateboer uit Kampen doet de solopartij. Het koor wordt op het orgel begeleid door Frank Kaman en op de piano door Violetta Land.

Divertimento

Het koor wordt daarnaast ook nog begeleid door het Noord-Drents Kamerorkest Divertimento uit Assen. Dit strijkersensemble begeleid vaak koren, maar begeleid ook regelmatig solisten.

In de pauze wordt er, zoals gewoonlijk, koffie en thee geschonken. De entree prijs is 10 euro.