Jochem Abbas te gast in Pekelder Proatcafé

Nieuwe Pekela - Het tweede Pekelder Proatcafé van dit seizoen wordt dinsdagavond 27 november vanaf 19.30 uur gehouden in ontmoetingscentrum De Riggel te Boven Pekela.

Initiatiefnemers zijn ook nu weer de Culturele Commissie Pekela en Stichting Siepco. Centraal staat een inleiding van Jochem Abbas uit Sellingen die de historie van de streek Hoetmansmeer zal belichten. 

In het gebied woonden 5000 jaar geleden al mensen. Ook zal de Sellinger iets vertellen over de familie Eltjens en de Eltjenswijk, een streek die bij veel Pekelders diverse herinneringen oproept. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Bob Heidema, zanger en gitarist van de bekende Groningstalige band De Stroatklinkers. Vertellers Bram Wiekens en Trijnko Pelgrim zullen verhalen over hun diverse ervaringen en belevenissen. 

Het Pekelder Proatcafé wil onderwerpen over de rijke geschiedenis van de Pekela’s onder de aandacht brengen en een open podium bieden aan vertellers, dichters, zangers en muziekgroepen, het liefst uit de gemeente Pekela, om hen een kans te bie-den voor meer bekendheid. Verder wil het café de aan-wezigen een leuk en gevarieerd programma aanbieden.