Protestantse gemeente Scheemda e.o. deelt drie dagen lang

Scheemda - De Protestantse gemeente Scheemda e.o. is donderdag 8 november begonnen met het verzamelen en uitzoeken van winterkleding. Deze gebruikte kleding werd vooraf op een aantal adressen afgegeven en daarna naar De Ontmoeting gebracht om te worden gesorteerd en uitgehangen. Deze kleding is bestemd voor de mensen die gebruik maken van de voedselbank in Scheemda.

Op donderdagmiddag worden de voedselpakketten opgehaald uit Winschoten. Daags erna is dan de gebruikelijke uitgifte van de voedselpakketten in De Ontmoeting. Hiervoor zijn momenteel 53 vrijwilligers beschikbaar. Die dag konden de bezoekers ook kleding uitzoeken. Hiervan werd ruimschoots gebruik gemaakt. Opvallend was de beschikbaarheid van een groot aantal winterjassen.

Inzameling
Verder werd zondag 11 november voorafgaand aan de de kerkdienst ter gelegenheid van de Oogstdag een inzameling gehouden voor de voedselbank. De meeste mensen hadden een tas met boodschappen meegebracht naar de kerk, bestemd voor de voedselbank.

Sint Martinus

Deze dag staat natuurlijk ook in het teken van Sint Martinus, de bisschop uit Tours, die een stuk van zijn eigen omslagkleed sneed en dat aan een arme zwerver gaf. Ook in de kerkdienst werd bij het delen stil gestaan; vanwege het avondmaal werd er brood en wijn gedeeld. Tevens werden er op verzoek van gemeenteleden liederen gezongen en de herinneringen daaraan werden met elkaar gedeeld.

Het gezegde 'Het is beter te geven, dan te nemen' kwam deze dagen dan ook goed tot uiting, volgens de initiatiefnemers.