Blauwestad bouwt verder

Blauwestad - De Groninger gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk geeft vanmiddag om 16.30 uur het startsein voor weer twee nieuwe projecten in Blauwestad. De bijzondere nieuwe woningen worden gepresenteerd op de Nieuwbouw/VerbouwXL beurs in Martiniplaza.

Direct aan het Oldambtmeer, op het eiland Falster in woongebied Het Riet, wordt door rutgergietema.com en VDP Architecten een uniek project ontwikkeld. Op 15 kavels kan een aantal verschillende woningen worden gebouwd, met elk een natuurlijke, Scandinavische uitstraling.

Veel licht

De woningen zijn ontworpen met veel licht en hoge plafonds en een optimale ervaring met de buitenruimte. Gericht naar het water bepalen de brede rietkragen en het water mét gemeenschappelijke zwemsteiger het beeld. Het eiland zelf heeft een groot binnengebied met veel groen en bomen. Ruim en toch besloten. Vrij wonen, maar samen met anderen. 

Havenmeester

Voor wie op loopafstand van de jachthaven en het strand wil wonen, worden door Extenzo en HJK Architecten 18 geschakelde woningen onder de naam 'Havenmeester' gebouwd.

De woningen vormen op de kade een eenheid, maar hebben elk hun eigen karakter door de vele keuzes die de koper zelf nog kan maken in plattegrond en kleurstelling. Dit nieuwe project is gasloos en energiezuinig. Alle voorzieningen zijn op de begane grond gesitueerd. Het uitzicht is landelijk en voor de deur kan men zijn of haar bootje aanmeren.

Verder op de ingeslagen weg

Blauwestad gaat met deze nieuwe projecten verder op de ingeslagen weg en bouwt woningen voor diverse doelgroepen en in diverse stijlen.