Noorder Art exposeert in De Klinker

Winschoten - Onder de naam Noorder Art exposeren tot en met december vier schilders in De Klinker. De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van het Winschoter cultuurhuis.

Noorder Art is een professioneel werkende kunstenaarsgroep bestaande uit vier kunstenaars: Jan de Boer, Mineke Gravers, Marja Hens en Sieuwke Ronner. Het zijn allemaal schilders uit de noordelijke provincies, die in 2014 afstudeerden aan de Klassieke Academie voor Beeldende kunst.

Expositie
Voor de expositie, genaamd ‘Tijd’, werkte de kunstenaarsgroep samen aan een groot drieluik. Op het drieluik staan overleden Groningers afgebeeld. Ze zijn afkomstig uit alle lagen van de bevolking. Gemeenschappelijk is de grote betekenis die ze voor Groningen -en ver daar buiten- hebben gehad. Op het drieluik staan drie kunstenaars (Jan Wiegers, Otto Eerelman, Hendrik Willem Mesdag) en Aletta Jacobs, Jan de Roos, Rutger Kopland en het standbeeld van Sint Joris. In De Klinker is een replica van het drieluik te zien. Het origineel hangt permanent in de Martinikerk in Groningen.

Behalve het drieluik zijn er meer portretten van bekende Groningers toegevoegd aan de expositie. Er hangen portretten van onder andere Ede Staal (geschilderd op staal), voormalig commissaris van de Koningin Henk Vonhoff en stadsfiguur Plopatou. Daarnaast laten de kunstenaars ook eigen werk zien, zoals keramiek en andere objecten. Ook toont videokunstenaar Ewout van Roon diverse videoschilderijen. 

Kunstuur
Meer weten en leren over kunst? Kom dan naar het kunstuur waarbij de schilders van Noorder Art meer vertellen over hun werk. Het kunstuur vindt plaats op vrijdag 23 november van 16.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek. Deelname is gratis.