Danara Vonk: 'Ik start op de 200, maar wil minimaal 100 kilometer afleggen'

Scheemda - Danara Vonk uit Scheemda doet mee aan het evenement Schaats voor KiKa 2019. Op vrijdag 11 januari probeert ze minimaal 100 kilometer te schaatsen op de befaamde Weissensee, om zo geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Op de Weissensee, waar ook de Alternatieve Elfstedentocht wordt verreden, kan gekozen worden uit vier afstanden: 50, 100, 150 en 200 kilometer. Danara start in de groep voor de langste afstand. "Mijn doel is echter om minimaal 100 kilometer af teleggen."

De inwoonster van Scheemda, lid van IJsvereniging Groningen, werd door een teamgenoot op het idee gebracht om mee te doen aan de KiKa-schaatstocht.

Onderzoeken

Danara, die Premaster Biomedical Sciences studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen, weet dat veel onderzoeken over bepaalde vormen van kanker bij kinderen gefinancieerd worden door KiKa. "Denk aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. De keuze om mee te doen om zo geld bijeen te schaatsen voor deze organisatie lag dus voor de hand."

IJsbaan in Kardinge

Ze schaatst ter voorbereiding op de 100 kilometer twee keer in de week op de ijsbaan in Kardinge. "Daarnaast is er op zondag een vrije training. En thuis train ik regelmatig op de schaatsplank. In rpincipe moet dat voldoende zijn om de 100 kilometer te halen."

Benefietdiner

Om nog meer geld in te zamelen voor KiKa organiseert Danara, samen met Eeterij De Dis, voor woensdag 21 november een benefietdiner. Een tafel reserveren, het liefst vóór 18 november, kan via 06-50283417.

Zie ook: https://hetstreekblad.nl/2018/11/14/benefietdiner-voor-schaatstocht-van-danara-vonk-uit-scheemda-op-de-weissensee